Ispiši ovu stranicu

Koliko vozača koristi sigurnosni pojas

Zbog nepropisnog korištenja mobilnog telefona u motornom vozilu za vrijeme vožnje sankcionisano je 895 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su, u okviru republičke akcije “Pojas, sigurnosne sjedalice za djecu i mobilni telefoni”, evidentirali 15.207 prekršaja, od kojih 9.500 ili 62,48 odsto u vezi sa predmetom akcije.

“Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa u motornom vozilu, policijski službenici su sankcionisali 6.192 učesnika u saobraćaju, a zbog neposjedovanja i nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu, odnosno posebnog podmetača, sankcionisan je 2.361 učesnik. Zbog nepropisnog korištenja mobilnog telefona u motornom vozilu za vrijeme vožnje sankcionisano je 895 učesnika u saobraćaju”, saopšteno je iz MUP-a.

U akciji su sankcionisana i 52 vozača zbog prevoženja djece mlađe od 12 godina na prednjem sjedištu vozila.

“Poređenjem broja evidentiranih prekršaja zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa na prednjem i zadnjem sjedištu i ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, može se zaključiti da svaki četvrti učesnik u saobraćaju nije koristio bezbjednosni pojas”, navodi se u saopštenju.

Analizirajući navedene podatke, evidentno je da se u svakom desetom motornom vozilu ne koristi sigurnosna sjedalica za djecu, odnosno posebni podmetač, te da svaki deseti vozač nepropisno koristi mobilni telefon prilikom upravljanja vozilom, ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a Republike Srpske apeluju da se učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise, a posebno da koriste bezbjednosne pojaseve za vrijeme vožnje, kao i da djecu bezbjedno prevoze.

Autor: Srna

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće