Ispiši ovu stranicu

Nezaustavljiv rast: Gorivo u FBiH ponovo poskupilo

Nakon što je došlo do rasta cijena goriva na svjetskom tržištu, očekuje se da do kraja sedmice gorivo i plin na benzinskim pumpama u FBiH bude skuplje za ukupno pet feninga po litru, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Kako je u razgovoru za Radiosarajevo.ba rekla Lela Glibo, šefica za cijene u Ministarstvu trgovine FBiH, u proteklom periodu brojni trgovci i distributeri naftom i naftnim derivatima su uputili zahtjev za korekcijom cijena, koja će na sve proizvode biti viša za pet feninga.

Međutim, kako je rekla, na nekim benzinskim pumpama već je došlo do poskupljenja.

Iz kompanije "Hifa Oil" su također za Radiosarajevo.ba potvrdili da su i oni podigli cijene u distribuciji na veliko nafte i naftnih derivata, što je posljedica rasta cijena svjetskom tržištu.

"Pretpostavljamo da ko nije imao zalihe goriva, da je i već digao cijene, jer je gorivo kupio po novoj cijeni. Onaj ko trenutno na raspolaganju ima zalihe goriva, cijenu još nije digao, ali će to uskoro učiniti", objasnili su nam iz ove kompanije novonastalu situaciju na prrostoru FBiH.

Vijest o novom poskupljenju goriva među vozačima proširila se munjevitom brzinom, zbog čega su se danas prilikom dolaska na neke od benzinskih stanica gdje su još uvijek stare cijene goriva mogle vidjeti gužve.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće