Ispiši ovu stranicu

OD ORAŠJA DO NEUMA Više tisuća Hrvata u Mostaru u prosvjednoj šetnji: Komšić je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH

U Mostaru je večeras održana prosvjedna šetnja povodom izbora Željka Komšića bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Više tisuća Hrvata okupilo se ispred zgrade Građevinskog fakulteta u Mostaru odakle su u koloni mirno i dostojanstveno mostarskim ulicama došli i do Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog.

Na prosvjedu su večeras bili Hrvati iz svih dijelova BiH, od Orašja, Domaljevca-Šamca, Odžaka, Žepča, Usore, Središnje Bosne pa sve do Neuma. Među tisućama Hrvata koji su večeras prosvjednom šetnjom iskazali protest i nezadovoljstvo izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH bošnjačkim glasovima bili su i načelnici hrvatskih općina: Žepče, Usora, Domaljevac, kao i hrvatski dužnosnici u BiH.

U koloni je bilo nekoliko tisuća Hrvata, a najviše studenata i mlađe populacije. Na čelu kolone nosili su transparent s natpisom "RIP Democracy BiH". Također, mirno i dostojanstveno su čekali u redu da upaljene svijeće donesu do Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH čime se poslala poruka kako su Bošnjaci nametanjem člana Predsjedništva Hrvatima u BiH, osim tog čina, sahranili i demokratsku volju hrvatskog biračkog tijela u BiH.

Sam skup prošao je mirno, dostojanstveno, bez incidenata i bilo kakvih neprimjerenih poruka i parola.

Nekoliko tisuća Hrvata čekalo je svoj red da donesu svijeću ispred zgrade Ureda, a u jednom trenutku razvijena je i najveća zastava hrvatskog naroda u BiH

Na platou ispred Građevinskog fakulteta odakle je kolona krenula, vijorile su se zastave hrvatskog naroda u BiH s natpisima gradova odnosno općina iz kojih su došli: Domaljevac, Orašje, Vitez, Novi Travnik, Rama, Ljubuški, Žepče, Kiseljak, Kreševo, Grude, Posušje i dr.

Prosvjednom šetnjom okupljeni Hrvati iz svih dijelova BiH večeras su u Mostaru poslali poruku kako Željko Komšić, po treći put izabran bošnjačkim glasovima, nije i ne može biti hrvatski član Predsjedništva BiH. Nametanje Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH po treći put sasvim je jasna bošnjačka politička agenda i režija kako bi se Hrvate u eliminiralo iz političkog života u FBIH, odnosno, BiH.

Prosvjednom šetnjom ukazano je na grubo kršenje izborne volje hrvatskog naroda u BiH, odnosno, činjenicu, kako je Željko Komšić po treći put u Predsjedništvo BiH izabran bošnjačkim glasovima i u režiji bošnjačkih političkih stranaka.

G. L. / Dnevnik.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće