Ispiši ovu stranicu

IVANIĆ PRIJETI: Srpski član Predsjedništva branit će interese RS-a, ako ne bude kompromisa mogući su sukobi

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić poručio je danas da ko god bude u Predsjedništvu BiH iz Federacije BiH mora znati da će RS, što se njega tiče, imati člana Predsjedništva koji će čvrsto braniti interese Republike Srpske i nijednog trenutka neće ugroziti njenu poziciju, a koji će se truditi da pravi kompromise.

“Ako oni ne budu za kompromis, onda će imati sukobe. Međutim, u tim sukobima više se nikada neće desiti da bilo ko iz Federacije BiH ima isključivu podršku međunarodnih institucija, a ja to veoma dobro znam”, rekao je Ivanić.

On je istakao da nije iznenađen retorikom Šefika Džaferovića iz SDA i Denisa Bećirovića iz SDP-a, koji su na konvencijama svojih stranaka izabrani za kandidate za člana Predsjedništva BiH na opštim izborima u oktobru.

“Imat ćemo prilike da se naslušamo svakakvih gluposti u periodu kampanje, pa tako i tih nekih izjava kojima neki od političara žele da budu važniji nego što jesu. To je dominiralo i konvencijom SDA i konvencijom SDP, ali to je njihova bitka”, rekao je Ivanić.

Ivanić, koji je i počasni predsjednik PDP-a, smatra da bi političari iz FBiH trebalo konačno da shvate da je došlo vrijeme drugačije retorike.

“A, koga će narod u FBiH izabrati, to je njihova stvar i, što se mene tiče, rekao bih da mi je gotovo svejedno”, zaključio je Ivanić.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće