Ispiši ovu stranicu

Stiže naoblačenje, u pojedinim dijelovima BiH očekuju se pljuskovi

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme. Prolazno više oblačnosti ima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Bugojno i Livno 9, Sokolac 10, Ivan-sedlo, Jajce i Sanski Most 11, Grude i Široki Brijeg 12, Banja Luka, Bihać, Doboj, Trebinje i Zenica 13, Mostar, Neum, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 14, Bijeljina i Brčko 16 i Gradačac 18.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 5hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Hercegovini danas će biti pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano bit će prijepodne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni usloviti pljuskove i grmljavinu.

Poslijepodne slabi pljuskovi su mogući i u sjevernim područjima Hercegovine.

Puhat će vjetar slab do umjerene jačine. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar jugozapadnog smjera, a u većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28 stepeni.

U Sarajevu će veći dio dana biti sunčano vrijeme. U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima moguć je prolazan pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće