Ispiši ovu stranicu

Srpski nogometaši srušili albansku bespilotnu letjelicu: NATO će ponovno intervenirati u Srbiji?

Albanija je 2009. zajedno s Hrvatskom primljena u NATO savez, a srpski nogometaši toga očito nisu bili svjesni kad su se okomili na nedužnu letjelicu koja je samo lebdjela iznad stadiona okićena albanskom zastavom.

 

Članak 5. sjevernoatlantskog ugovora vrlo je jasan oko toga što su druge članice NATO saveza dužne napraviti ako je neka od članica napadnuta, a baš to odigralo se sinoć na stadionu Partizana u Beogradu. Naime, umjesto kvalifikacijske utakmice za europsko prvenstvo u nogometu, gledatelji su svjedočili obaranju bespilotne letjelice albanskog zrakoplovstva.

- Naša letjelica bila je u mirnom i neagresivnom preletu iznad stadiona, mašući prijateljski sa zastavom Velike Albanije, ali srpska nogometno-protuvazdušna divizija na čelu s majorom Stefanom Mitrovićem zgrabila je zastavu i oborila našu letjelicu... Samo hrabrom intervencijom Xaha i Lila spašena je barem zastava od velikosrpskog iživljavanja nad njom, no letjelica je zauvijek izgubljena. Strahujemo da su Srbi sada u posjedu vrhunske albanske vojno-aeronautičke opreme koju bi mogli kopirati i reproducirati za vlastite potrebe, te što je još gore, podijeliti je s Rusijom - upozorava albanska ministrica obrane Mimi Kodheli.

Zbog ovog ozbiljnog vojnog incidenta sazvan je hitan sastanak članica NATO-a u Bruxellesu na kojem će se odlučiti hoće li NATO odgovoriti na rušenje aviona svoje članice Albanije i ponovno započeti s bombardiranjem Srbije, ovaj put bez Crne Gore.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće