Ispiši ovu stranicu

U avion pokušao unijeti dva praseta na ražnju!

Đuro Krneta iz sela Kobatovci pokraj Laktaša spriječen je da u avion Rajanera unese dva praseta na ražnju!

On se sa prasićima pokušao jutros ukrcati na avion koji je sa aerodroma u Mahovljanima trebao poletjeti za Memingen u Njemačkoj.

„Živim u Minhenu već 30 godina. Godinama dolazim autobusom u selo i jako sam se obradovao kada su uveli direktnu liniju za Njemačku. Prvi put putujem avionom i ne znam zašto su me spriječili da prenesem vaskršnju pečenicu. Kada sam kupovao kartu rekli su mi da se u dva kofera može prenijeti do 20 kila tereta, a ja se kunem da prasići nisu bili teži od 18-19 kila“, kaže on.

On navodi da je prije nekoliko dana došao u selo kako bi kupio i zaklao prasiće jer ih je nemoguće nabaviti u Njemačkoj, a zabranjeno im je da peku životinju na otvorenom. Ističe da nije htio da reže meso i pakuje u kofere već je planirao da unese cijelo prase na ražnju.

„Najblaže rečeno šokiran sam što su mi oduzeli oba praseta i tako upropastili najveći hrišćanski praznik. Planirao sam da sa porodicom proslavim Vaskrs kako to i dolikuje i kako to godinama radim. Sad mi je tek jasno zašto je karta bila tako jeftina. Ne planiram više nikada da idem tim avionom“, rekao je Krneta koji će se morati vratiti u Njemačku bez prasećeg mesa.

Kontaktirali smo carinske službenike koji su izjavili da ih je Krneta pokušao podmititi i ponudio im dvije kile mesa da ga puste u avion. Nakon što mu je meso oduzeto, priveden je u policiju gdje je platio kaznu za krijumčarenje mesa i davanje mita službenim licima.

Izvor 50nijansipive.com

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće