Ispiši ovu stranicu

BISERI PACIJENATA

Tražila u apoteci test za trudnoću i pitala jesu li pitanja u njemu teška!

Iako obavljaju jedan od najodgovornijih poslova, liječnicima ipak osmijeha ne manjka s obzirom da se konstantno susreću sa raznim “biserima” pacijenata.

Sudeći po onome što se događa unutar zdravstvenih ustanova u Srbiji, liječnicima nikad nije dosadno jer svakodneno imaju nečemu da se smiju.

S obzirom na izjave liječnika koje se mogu naći na društvenim mrežama, ne samo da ih pacijenti ne nerviraju, već im služe i kao nepresušan izvor zabave.

Ona je najviše prisutna u domovima zdravlja, gdje, pogotovo stariji pacijenti, provode najviše vremena tijekom tjedna. Smijeh počinje već s prvim, neizostavnim pitanjem: Što ih boli.

Tako je pacijent na pitanje doktora u Domu zdravlja što ga muči, kazao da ga bole jajnici. Zbunjen, doktor ga je pitao koji jajnici a on mu je objasnio:

– Ovi ovdje doktore, ništa progutati ne mogu. Ni pljuvačku, baš su se upalili.

Drugi je, također, između ostalog imao i problem s grlom, koji je ovako opisao:

– Počelo je s alergijama i iskašljavanjem šljama.

Jedna baka je na pitanje gdje je boli, rekla.

– Ta, i ovdje i kod kuće – kazala je ona.

Drugoj se pak, malo sapleo jezik:

– Moram kod morfologiju (nefrologa) na pregled. Rekli su mi da je njegova rezidencija u bolnici, je l ‘tako? – pitala je baka sestru na prijemu.

Iako je riječ meteoropata sve prisutnija, ima nekih koji ne znaju što ona znači. Naime, čovjek se požalio sestri, koja mu je davala injekciju, da ga sve boli. Ona je konstatirala da je vrijeme promjenjivo, te da je možda meteoropata.

– Ma ne patim ti ja sestro od ti meteori, nego sam vukao kauč – odgovorio joj je on.

Druga je doktoru otkrila kako starije žene nazivaju muški s*olni organ.
– Upada skupina od desetak ljudi na odjel. Na čelu grupe, starija žena, koja istupa: “Pomagaj, moje dijete, pomagaj. Moj muž svih nateko. “Pitam gdje, a ona će:” Dolje dijete, dolje, na snagu “- napisao je na Facebooku jedan doktor.

Brkaju se i nazivi lijekova!

I liječnici i ljekarnici su od pacijenata naučili sve sinonime za nazive lijekova, u što je vjerojatno, prste umiješao i doktorski rukopis. “Andol” je odavno Aldon, ali da li znali da su šumeće zapravo šumske tablete, a panadol s kofeinom – panadol s ko*ainom?

– Prije nekoliko dana dolazi kod nas u ambulantu baka bez medicinske dokumentacije. Liječnica je ispituje koje lijekove pije: “Što uzimate za masnoće?”. Ona odgovara: “Onu neku REKSONA”, mislila je, naravno, na Roger.

Ako je istina, jedna žena je pri kupnji testa za trudnoću, pitala da li su pitanja u njemu teška. A, ako ste se pitali koji je to lijek za bakin vodostaj, to je “lasiks”, dok je “dimigal” tableta za ekskurziju.

Neki bolesnici su i pred operacije, ali i pred smrt uspjeli nasmiju svoje liječnike. Poznato je, naime, da žene često govore svojim muškarcima da nemaju srce. To je bio razlog da jedan pacijent, pred operaciju na srcu, pita doktore da njegova žena bude prisutna u sali. Na pitanje kirurga i anesteziologa zašto, povjerio im se:

– Pa stalno mi govori da nemam srca, nek se svojim očima uvjeri ...

Imena lijekova pomiješali su sa sredstvima za higijenu, ali imena serija koriste ne bi li se sjetili njihovih naziva.- Dajte mi jednu Samanthu – reče pacijent apotekarki, a kada je primijetio da ga je pogledala zbunjeno, dodao je: “Ono što se raspršuje u nos “. Apotekarka je shvatila da su mu potrebne kapi “marisol”.

Drugi je, pred smrt, imao želju da mu se u otpusnoj listi napiše da je umro od si*e. Razlog je više nego nevjerojatan ali, možda opravdan.

– Zato što će oni koji su spavali s mojom ženom umrijeti od straha i razmišljanja, a oni koji su namjeravali, neće smjeti – kazao je doktor koji je ostao u čudu čuvši njegovu želju.

Doktorima, s druge strane, ispostavlja se, smeta jedino što se pacijenti ne kupaju, a jedu češnjak prije pregleda, a dozlogrdilo im je i da sakupljaju ikone, djeteline s četiri lista, koje ispadaju iz knjižica pacijenata. Realni da budemo, nemaju samo pacijenti bisere već i liječnici, a oni se najčešće sreću u otpusnim listama.

Neki od njih su:

– Pacijentica nema grčeve, niti kočenja, njezin suprug tvrdi da je bila vrlo vruća u krevetu prošle noći.
– Pacijentica je sve vrijeme u suzama i stalno plače, također, djeluje i malo depresivno.
– Pacijent je odbio autopsiju.
– Pacijent nije vršio samoubojstva u prošlosti.
– Pacijent je neuračunljiv s urinarnom učestalošću.

(Izvor: SrbijaDanas)

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće