Ispiši ovu stranicu

28.obljetnica „Boja na Galićima“

U Oštroj Luki je primjerenim sadržajima obilježena 28. obljetnica značajnog datuma iz Domovinskoga rata „Boja na Galića“, uz pokroviteljstva Vlade Županije Posavske, resornog Ministarstva branitelja i načelnika općine Orašje.

U spomen na 32 poginula branitelja i 11 civila, u organizaciji Vijeća MZ Oštra Luka obilježavanje obljetnice započelo je u filijalnoj crkvi sv. Leopolda Mandića, svetom misom za poginule i umrle branitelje, a potom su izaslanstva položili vijence i zapalili svijeće ispred središnjeg Spomen obilježja u Oštroj Luci. Opijelo i svetu misu zadušnicu predvodio je župnik vlč. Zlatko Ivkić koji je potom blagoslovio Spomen sobu, otvorenu u čast poginulim braniteljima, koja će svojim sadržajima baštiniti vrijednosti iz Domovinskog rata.

-Datum 19.07.2020. je datum iz herojske povijesti obrane ne samo Oštre Luke već i cijelog slobodnog prostora oraško-domaljevačkoga kraja jer je uvelike usmjerio tijek rata i odredio budućnost ovoga kraja. Na ovim prostorima vodila se teška i krvava bitka za obranu u kojoj su zahvaljujući herojstvu i zajedništvu branitelja, te vjeri u Boga i pravdu branitelji Oštre Luke, pripadnici HVO-a, pokazali neviđenu hrabrost, a vodilo ih je srce koje je kucalo za dom, obitelj, vjeru i Domovinu, naglasio je ministar branitelja Marijan Kopić.

 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće