Ispiši ovu stranicu

Dvjestotinjak sudionika na Križnom putu u Oštroj Luci

Oštra Luka i njeni mještani ponovno su se poklonili žrtvama Domovinskoga rata, na 23. tradicionalnom Križnom putu, koji je održan jučer, na blagdan Cvjetnice.

„Dojmovi su i više nego pozitivni, blizu 200 sudionika ne samo iz Oštre Luke, nego i okolnih mjesta, vrijeme adekvatno i cijelim putem molitva koju je predvodio župnik vlč. Zlatko Ivkić, emocije i tužne i radosne zbog onih koji nisu s nama, ali i zbog velikog odziva mještana posebice omladine i djece“, ističu u Organizacijskom odboru Križnog puta.

Kao i svake godine, krenulo se u 14 sati u molitvi i u mislima s onima kojima je ovaj Križni put i posvećen, od Špionjaka, bivšom crtom obrane, do Spomen obilježja u Oštroj Luci, gdje su u sjećanje na poginule umrle i nestale branitelje, te stradale civile, upaljene svijeće i održano opijelo, a potom u crkvi služena i Sv. misa zadušnica.

Na poziv Organizacijskog odbora na Križni put su se odazvali obitelji poginulih branitelja, predstavnici Udruga iz DR-a, mještani Oštre Luke i okolnih župa, svi s jednim ciljem, pješačenjem bivšom crtom obrane i u molitvi, ne zaboraviti žrtvu koju su podnijeli branitelji, zahvaliti im na hrabrosti i današnjoj slobodi i prenositi na generacije istinu iz Domovinskoga rata i sjećanje na heroje posavske ravnice.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće