Ispiši ovu stranicu

Velika tragedija: Ivo se raznio bombom, iza njega ostali supruga i kćerkica

Ivo Vinković (31) iz sela Oštra Luka kod Orašja u petak navečer počinio je samoubojstvo aktivirajući ručnu bombu.

Tijelo su u obiteljskoj kući u Radićevoj ulici u subotu ujutro pronašli njegovi rođaci i susjedi.

Iz MUP-a Posavske županije je rečeno da obdukcija nije rađena i da je tijelo nakon završenog očevida predano obitelji.

- Ljekar mrtvozornik je konstatirao da je smrt nastala od krhotina eksplozivne naprave u noći između petka i subote. O suicidu smo obavijestili dežurnog županijskog tužit- kažu policijski izvori.

Na mjestu tragedije zatekli smo članove Ivine obitelji i susjedi koji su s nevjericom pričali o tragičnoj sudbini koja je zatekla njihovog poznanika.

- Do mene je došao susjed Ivo Kopić, s kojim sam otišao u Ivino dvorište. Sinoć je dogovorio šišanje i trebao je s njim otići do Orašja. Kako se nije odazivao, pokušali smo ući u kuću, ali nismo uspjeli jer su vrata bila zaključana s unutarnje strane. Vani, ali i unutra je gorjelo svjetlo pa nam je bilo sumnjivo. Pogledali smo kroz otvoreni prozor unutra i vidjeli tragove krvi po zidu. Odmah smo pozvali policiju čiji su pripadnici ušli kroz prozor i našli mrtvo tijelo pokraj kauča - kazao nam je 50-godišnji Mato Kopić, Ivin rođak i prvi susjed, te dodao da je nastradali u petak večerao kod njega i da se ničim nije dalo naslutiti da će počiniti samoubojstvo.

Rođaka Janja Kopić nam kaže da je kod njezine kuće svraćao na kavu skoro svakodnevno.

- Bio je zamišljen i danima se povlačio u sebe. Nije kao ranije bio nasmijan, nego je danima šutio. Plašila sam se da sebi nešto ne učini i, nažalost, moje crne slutnje su se obistinile - kazala nam je vidno potresena Janja.

Ivin ujak Joso Kopić za "Dnevni avaz" je kazao da se njegov sestrić liječio zbog nervnih problema i da mjesecima ne konzumira alkohol.

- Teško je podnosio razdvojenost s djetetom. Ja sam njegovu kćerkicu u životu vidio samo jedanput od rođenja. On je vjenčan s Njemicom i bio je vani. Međutim, u njegovom životu se toga dosta iskompliciralo, tako da je on unazad nekoliko mjeseci doselio u Bosnu, a supruga i dijete su ostali tamo. Često mi se žalio zbog toga jer njegova supruga nikada kćerkicu nije htjela poslati s njegovom majkom da je dovede kod njega u Bosnu. On tamo nije mogao. U utorak sam posljednji put bio kod njega. Donosio sam mu hranu. Popili smo kavu, a čak mi je rekao: "Ujko, dobro se osjećam, ne brini se za mene." Ne znam zašto je to učinio. Obećao mi je da sebi nikada nešto ne bi nažao učinio - ispričao nam je Joso.

Ivo iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, a njegova rodbina nam je kazala da će ga sahraniti danas na katoličkom groblju u Oštroj Luci.

Nastradali je bio u braku s njemačkom državljankom iz Münchena s kojom ima osmogodišnju kćerku Jasminu. Supruga Martina je jučer zvala telefonom Ivinu rodbinu, jer je za Ivinu smrt saznala od njegove majke Marice, koja živi i radi u Njemačkoj i koja je krenula u Bosnu da bi sahranila sina.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće