Ispiši ovu stranicu

ASFALTIRANA DIONICA CESTE GAJEVI (OŠTRA LUKA) - BRVNIK

Asfaltirana je dionica Oštra Luka/Gajevi – Brvnik, koja povezuje općine Orašje i Domaljevac-Šamac.

Dionica je duljine 640 metara.

Investiciju vrijednu 60.000 KM poduprla je Vlada Županije posavske, kazao je u izjavi za naš Radio Joso Đurčević, predsjednik MZ Oštra Luka.

Projekt je inače apliciran kod više donatora. Na putu koji povezuje dvije općine ostalo je još oko 1.300 metara za asfaltiranje na teritoriju općine Domaljevac-Šamac.

Aplikacija za taj dio ceste prošla je u prošlom mandatu Vlade Federacije BiH u ministarstvu za izbjegle i raseljene osobe, no do dana današnjeg se nije pristupilo radovima, kazao je Mario Jurkić, načelnik općine Domaljevac-Šamac.

Načelnik Jurkić se nada kako će nova Vlada Federacije prihvatiti projekt i završiti radove na ovoj dionici ceste, jer je to projekt povratka manjinske u područje većinske zajednice.

Područje mjesne zajednice Oštra Luka još uvijek se oporavlja. Đurčević ističe kako je još deset vlasnika stambenih objekata bez ikakve donacije i pomoći na području mjesne zajednice.

Poseban je problem poljoprivreda. Oštra Luka je izrazito poljoprivredno područje. Poljoprivrednici nisu dobili nikakve donacije.

Nisu isplaćeni poticaji iz prošle godine. Mještani se svatko na svoj način dovija kako pronaći marku više za sjetvu i održavanje kultura do žetve. Na području mjesne zajednice vode rijeke Bosne su bile više na poljoprivrednim parcelama, nego u stambenom dijelu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće